Kalleklev Management

Switch to desktop

Iver Kleive / Knut Reiersrud


type your text
Hits :
24371
Social :
 
Further info
 http://www.kkv.musikkonline.no/shop/displayArtist.asp?id=20382

Contact

Kjell Kalleklev Management AS
Georgernes Verft 12, N-5011 Bergen Norway
Org.nr. 995637774, tlf:+4755557630
Fax:+4755557631 / mob: +4791103280
mail: kjell@kalleklev.no www.kalleklev.no

Booking request

Loading

Med utgangspunkt i norske folketoner og salmer har Kleive og Reiersrud lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.

Opplev musikken fra den kritikerroste triologien; Blå koral (91), Himmelskip (96) og Nåde over nåde (06). Denne ”Domkirketriologien” er bygd på gamle norske folketoner og salmer samt egne komposisjoner. La deg begeistre av mangfoldet og særpreget i disse vakre melodiene. Nyt kontrastene mellom det lavmælt nære og det voldsomme sterkere, framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere. Duoen har appell i flere musikalske sjangere og musikken fungerer like godt i kirker og kulturhus/storsal, som på festivaler med inne/ute scene.

 

AKTUELT I 2017:

IVER KLEIVE - POVL DISSING - KNUT REIERSRUD - SOM DEN GYLDNE SOL

I anledning utgivelsen av den nye salmeboka tar trioen Iver Kleive, Knut Reiersrud og Povl Dissing for seg fire danske salmediktere som har hatt stor betydning for norsk salmetradisjon: Kingo, Brorson, Grundtvig og Ingemann. Med unik innlevelse og forståelse for både musikk og tekst leverer de tre herrene en mektig, vakker og storslått plate: Smakfullt og virtuost, i stor respekt for materialet, og samtidig med levende, sjelfulle og overraskende tolkninger der det også er rom for glimt i øye, som i det lekne gitartemaet i velkjente «Glade jul». Dissings umiskjennelige røst, Reiersruds eminente gitarspill og Kleives mektige orgelbrus er en sann nytelse fra åpningen «Kærlighed er lysets kilde» til det toner ut i «Hil dig, frelser og forsoner» en snau time senere. Velegnet i disse førjulstider er det også, takket være Ingemanns «Glade jul», «Deilig er jorden» og «I østen stiger solen opp». Himmel, så flott! Torstein Davidsen - ROMERIKES BLAD - Terningkast 5.

 

OGSÅ AKTUELT:

IVER KLEIVE - HYRDENES TILBEDELSE

Denne juleplaten er blitt en enkel, vakker og meditativ innspilling der Iver Kleive og Jakobkirkens Steinway-flygel er alene med altertavlen som inspirasjonskilde.
Iver Kleives tolkninger er preget av enkelhet og sødme, som innbyr til konsentrasjon om livets skapende krefter. Iver Kleive gjør konserter med denne juleplaten.

Iver Kleive, orgel, tangenter

 

Stemningsfulle julemeditasjoner.

Tangentmester m.m. Iver Kleive tilbrakte to novembernetter ved Steinwayen foran Eilif Peterssens altertavlemaleri, «Hyrdenes tilbedelse», i Kulturkirken Jakob. Det resulterte i korte klavermeditasjoner over 15 av de vakreste julesalmene og -sangene. Noen fikk en minimalistisk form med Kleive nær melodistemmen hele veien, andre en rikere ornamentering, av og til med folkemusikalsk dåm, og noen fikk til og med en nennsom improvisasjon med seg. Først og fremst er det hele gjort med respekt, ydmykhet, og mye å fryde seg over, ikke minst når Kleives harmonibruk gir lett ihjelspilte juletoner nytt liv og lød. TERNINGKAST 5 Anmeldelse HER

 

IVER KLEIVE / KNUT REIERSRUD - NÅDE OVER NÅDE

For tredje gang har duoen Knut Reiersrud og Iver Kleive vært på musikalsk tokt i Odense Domkirke og spilt inn en visjonær og himmelstormende plate. Første gang var da Blå Koral utkom i 1991, deretter fulgte Himmelskip i 1996, og nå ti år senere bringer de et tredje kapittel til denne trilogien: Nåde Over Nåde. Også på Nåde Over Nåde er folketoner utgangspunktet, slik det var på begge de to foregående albumene. Men denne gangen har Reiersrud og Kleive maksimert det dynamiske, tredimensjonale lydbildet ytterligere. Dels er det djervheten i kontraster som har blitt forsterket, dels er det opptaksteknikken under tekniker Alf Christian Hvidsteens kyndige ekspertise som nå i ennå sterkere grad enn før har fått hele den mektige katedralen i Odense til å klinge med. Samtidig som det mektige og kraftfulle kommer til uttrykk i de dynamiske høydepunktene er skjønnheten og skjørheten i folketonene vel ivaretatt gjennom Reiersruds og Kleives sans for det lyriske og meditative. Hele 8 forskjellige gitarer er i bruk på platen, og Marcussen-orgelets klangrikdom blir bredt utnyttet. Produsent er som alltid Erik Hillestad.

-en fryd for øretGroove.no

 

IVER KLEIVE / KNUT REIERSRUD - HIMMELSKIP

Når herrene Reiersrud og Kleive går i kirken sammen, kommer det mektig musikk ut av det. Det vet vi fra forrige gang de var i St. Knuds kirke i Odense og laget «Blå koral», og de gjentar kunstykket med «Himmelskip». Med Reiersruds luftige tittelmelodi som innledning blir vi tatt med gjennom et knippe omarrangerte salmer før det ender med Kleives «Landkjenning». Povl Dissing synger en salme, og er også med på Louisiana-gospelen «The Ship is at the Landing». En etterlengtet videreføring av "Blå koral", innspilt i Odense domkirke.

-mektig musikk

 

IVER KLEIVE / KNUT REIERSRUD - BLÅ KORAL

Opphøyet orgelspill og jordnære gitarer. Fordomsfrie tolkninger av salmer og religiøse folketoner. "En sammenhengende musikalsk triumf" (Puls), "Fortjener de helt store lovordene" (Dagbladet), "Oser av kvalitet" (Adresseavisen). Platen fikk Spellemannprisen 1991. 

-en sammenhengende musikalsk triumf - PULS

 

Iver Kleive er født i Skien i 1949. I 1972 tok han kantoreksamen ved Musikkonservatoriet i Oslo. Fra 1973-76 studerte han orgelspill ved Staatliche Hochschule für Musik i München, og avla tysk statseksamen (Solistenprüfung) i solistklassen for organister. Iver Kleive er mest kjent for sitt virke som organist og korleder. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og var fast pianist i Krinkastingsorkesteret i en 10-årsperiode. Foruten sitt virke som organist, har han drevet et allsidig musikalsk arbeid. Fra 1972 og frem til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis. Han fikk Spellemannprisen for “Blå Koral” med Knut Reiersrud i 1992.

Sammen med Knut Reiersrud komponerte og spilte Kleive inn singelen "Nåde". Melodien som har sitt utspring i "Overmåte full av nåde" ble benyttet som avslutningstoner under selve åpningsseremonien for OL på Lillehammer i 1994. I 1996 kom Himmelskip, også denne sammen med Reiersrud.Vinteren 2006 kom ”Nåde over nåde”, den tredje samarbeidsplaten med Knut Reiersrud. Denne ”Domkirketriologien” er bygd over gamle norske folketoner og salmer samt egne komposisjoner. I 2013 kom platen Hyrdenes Tilbedelse. En enkel, vakker juleplate der Iver Kleive og Jakobkirkens Steinway-flygel er alene med altertavlen som inspirasjonskilde. Samme år kom albumet Den Gyldne Sol. Der trioen Iver Kleive, Knut Reiersrud og Povl Dissing tar for seg fire danske salmediktere som har hatt stor betydning for norsk salmetradisjon.

 

 

Knut Reiersrud Gitarist, f. 12.02.1961 i Oslo. Reiersrud startet som bluesgitarist, men har også arbeidet med andre musikkformer, som norsk folkemusikk og etnisk musikk fra andre kulturer, foruten at han har komponert musikk både for film og teater. Reiersrud er en mye benyttet studiomusiker, og har spilt på et utall plater innenfor et utall stilarter på et utall strengeinstrumenter. Av artistene kan nevnes bl.a. Deepika (1992) og Jonas Fjeld (1993). I 1994 samarbeidet han med Annbjørg Lien og Lynni Treekrem på låten «Du skal få ein dag i morra» til Prøysen-hyllesten Med blanke ark, og ti år senere kom albumet Himalaya Blues, der han spilte sammen med den nepalske gruppen Vajra og Hans Fredrik Jacobsen.

I 2004 dannet han et eget band, bestående av David Wallumrød på keyboards, Bjørn Holm på bass og Rune Arnesen på trommer, mens han på albumet Pretty Ugly, som kom i 2004, spilte alle instrumentene selv. Reiersrud har hatt flere bluesprogrammer i NRK, både sammen med Harald Are Lund (Blå minutter) og Knut Borge (Bluesasylet), og han har arbeidet sammen med Leiv Solberg i folkemusikkprogrammet Halvbror til reven. Reiersrud er også viden kjent for suksessplatene Tramp (1993) og Klapp (1995) - og ikke minst for platene Blå koral (1991), Himmelskip (1996) og Nåde over nåde (2006) - sammen med Iver Kleive. Mer bio-stoff om Reiersrud her

 

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Concerts

Nov
30
2018

Inderøy, Norge

Sakshus kirke

Dec
9
2018

Levanger, Norge

Levanger kirke

Past bookings

Jul
13
2017

Melbu, Norway

Melbu Kirke

Mar
9
2017

Sirevåg , Norge

Sirevåg Kirke

Dec
2
2016

Stavanger, Norway

Stavanger Konserthus

May
14
2016

Skåtøy, Norge

Skåtøy-festivalen

Mar
20
2016

Voss, Norway

Voss Kino

Nov
23
2014

Oslo, Norway

Oslo Konserthus

Nov
16
2014

Sandane, Norway

Væreide Kirke

Nov
13
2014

Valle, Norway

Valle Kyrkje

Nov
9
2014

Sandefjord, Norway

Sandefjord Kirke

Aug
24
2014

Moss, Norge

TBC

Apr
24
2014

Haugesund, Norway

Vår Frelsers Kirke

Dec
20
2013

Stavanger, Norway

Stavanger Konserthus

Nov
20
2013

Stavanger, Norway

Stavanger Domkirke

Dec
15
2010

Arendal, Norge

Trefoldighetskirken

Related

type your text
Sondre Bratland (artist)

Gjennom dei siste 30 åra har Sondre Bratland markert seg som den viktigaste folkesongaren i Noreg. Dette har han gjo....

Copyright by Kjell Kalleklev Management 2012 | site: fairwater.nl. All rights reserved.

Top Desktop version