Kalleklev Management

Switch to desktop

Ole Paus


type your text
Social :
 
Further info
http://www.vg.no/musikk/artikkel.php?artid=184239 http://oslopuls.aftenposten.no/musikk/article1414.ece

Contact

Kjell Kalleklev Management AS
Georgernes Verft 12, N-5011 Bergen
Org.nr. 995637774, tlf:+4755557637
Fax:+4755557631 / mob: +4791103280
mail: kjell@kalleklev.no www.kalleklev.no

Booking request

Loading

Som plateartist er Ole Paus i en særstilling her i landet. Hans over 30 plateutgivelser siden debuten Der ute – der inne - spenner fra den råeste og muntreste satire I Paus-Posten 1-4 ("En orkan av moro" Arne Hestenes) via vare og medmenneskelige bekjennelser ("Vår første og største rock-poet" - Fredrik Wanderup) til refleksjoner over religiøse temaer som på CDen "Det begynner å bli et liv - det begynner å ligne en bønn» som ble utgitt høsten 1998 og som ble nominert til Spellemannspris. Dette mangfoldet er kanskje en av grunnene til at Ole Paus har en like stor lytterskare blant sine motstandere som blant sine tilhengere. Ikke engang Kongehuset kan føle seg trygg for Ole Paus’ skarpe tunge.

 

De senere årene har Ole Paus også blitt kjent som forfatter og foredragsholder. Gjennom flere kronikker og innlegg har han satt seg selv i skuddlinjen for kritikk. Men som den nøyaktige og tankevekkende personen han er, er det ennå ingen som har greid å målbinde ham.

 

OLE PAUS - SANGER FRA GUTTEROMMET

I 2014 annonserte Ole Paus at han kom med sitt aller siste album med nye låter, «Avslutningen». Den fikk strålende mottagelse hos kritikere og publikum, som alle undret seg over om dette virkelig ble en avslutning. For selv om Ole har holdt sitt ord og ikke gir ut nye komposisjoner som soloartist er han fortsatt relevant der han turnerer, skriver og samarbeider med andre artister. Og 19. august 2016 slipper han et album. Som er både nytt og gammelt på samme tid; kanskje beskrives det best som en dokumentasjon på begynnelsen?

«Sanger fra gutterommet» er i sin helhet spilt inn hjemme hos kompisen Ketil Bjørnstad på Frogner i Oslo i det herrens år 1972, og det er ikke bare en samling låter, men en tidsreise. 44 år tilbake. Til Ole og Ketil, vennskap, kaffe og vin, dikt og diskusjoner, fulle askebeger og en Martin gitar. En Tandberg lydopptaker og et langt opptak som ble liggende urørt på loftet i årevis.

«Sanger fra gutterommet» inneholder 29 spor, 28 låter og kuttet «småprat på gutterommet» som er snaut halvannet minutt med nettopp småprating. Hele 18 av låtene har aldri tidligere vært utgitt. Albumet gir et unikt blikk inn i livet til en engasjerte og kreativ trubadur, i startfasen på en unik karriere som prisvinnende visesanger, musiker, forfatter, skuespiller, satiriker, salmetolker, samfunnsrefser og folkekjær nasjonalskald.

Albumet kom fredag 19. august 2016 og er tilgjengelig som CD og i digitalt format.

 

OLE PAUS - AVSLUTNINGEN

Nasjonalskalden Ole Paus takker for seg som solo-plateartist med trippel- albumet Avslutningen, bestående av delene "Oppgjøret", "Omfavnelsen" og "Avslutningen". Første offisielle single fra albumet er låten "Abrakadabra" som ikke er et trylleformular - bare kjent og kjær Paus-magi. Del 1, «Oppgjøret»,er en refsende og bjeffende plate der han sparker både oppover og nedover, slik han gjorde på 70-tallet gjennom Pausposten. Dette var en serie med album der han brukte skillingsvisens form til å skrive korte, ironiske og, på grensen til injurierende, kommentarer til samfunnsliv, politikk og kjendisenes overfladiske liv. Del 2, «Omfavnelsen», viser Ole fra hans mest generøse og rause side. Her har han invitert med seg andre artister, som på en eller annen måte har berørt hans rike karriere, til å gjøre låter han har spesialskrevet akkurat for dem. Ole gjester på et par av låtene, men de fleste fremføres av gjesteartisten alene. Informasjon om gjesteartistene slippes fortløpende.«Omfavnelsen» er spilt inn i Rainbow Studio, med Håkon Iversen som produsent, og Jan Erik Kongshaug som tekniker.

Del 3, og siste, del i denne pakken er «Avslutningen», som også er navnet på hele trilogien. Det er en ren Ole Paus plate med helt nye låter i tradisjonell og poetisk Paus-stil. Her får man blant annet singelen «Abrakadabra», og den vakre balladen «Kom hjem».

«Avslutningen» er spilt inn i Ål i Hallingdalen med Håkon Iversen som produsent og Tor Magne Hallibakken som tekniker

 

AKTUELT 2017:


Første gang Ole Paus og Ketil Bjørnstad spilte sammen i studio var i 1973, da Ketil spilte piano og el-piano på Ole Paus’ Blues for Pyttsan Jespersens Pårørende. To år senere laget de dobbeltalbumet Lise Madsen, Moses og de andre. Ketil var produsent på Oles lp Zarepta i 1977, og i 1978 sang Ole Hans Jægers rolle på Ketils trippelalbum Leve Patagonia. Senere sang han to sanger på Ketils dobbeltalbum Tidevann, og i 1984 på den Spellemann-nominerte Mine Dager i Paris. Albumet Bjørnstad/Paus/Hamsun fra 1982 har fått kultstatus, og fotballboken Reisen til Gallia fra fotball-VM i Frankrike i 1998, var en av årets store bestselgere.

At de nå møtes rundt FROLANDIA, er en naturlig videreføring av samarbeidet dem imellom. For denne duoen har det aldri vært viktig hvem som skriver tekst eller melodi, men Ketil har aldri unnlatt å betone hvor viktig Ole har vært for hans kunstneriske virke. I boken Veien til Mozart (Aschehoug 2014) skriver han om sitt første møte med Ole Paus i 1970:
«Noen tider er viktigere enn andre. Dette er en sånn tid. Oles tekster og melodier treffer områder i meg som jeg nesten ikke har våget å gå inn i.»

Senere har Ketil sagt at han aldri skriver en melodi uten at han også har Oles stemme i tankene. Det skjedde også med FROLANDIA.

Ingen vokalist kunne bedre ivareta Ketils tekster og melodier enn Ole Paus. Med denne suiten har de begge ønsket å lage et motstykke til kyst- og hav-lyrikken som toppet seg med Ulf Lundells Öppna Landskap. Ketil bodde i 16 år på Vestre Sandøya utenfor Tvedestrand, men hadde også nær kontakt med innlandskulturen. FROLANDIA er en hyllest til disse landskapene. Det er samtidig en hyllest til de småsamfunnene som Norge er full av, og til de menneskene som lever sine liv der. Men mest av alt er suiten en erkjennelsesreise der geografien bare danner utgangspunktet for sytten svært personlige sanger.

 

-Duoen Ketil Bjørnstad og Ole Paus gir oss en skattkiste av betagende sanger om et viktig stykke Norge. - Dette må være et av duoens fineste øyeblikk. MER

 

 

OLE PAUS/ KETIL BJØRNSTAD - JA, VI ELSKER (DETTE LANDET)

Ole og Ketil framfører sanger fra nasjonalromantikken og andre berømte sanger fra kistebunnen av den norske sangskatten. Flere av disse sangene ble innspilt til platen ”Kildens bredd” fra 2002, men det blir også turer innom Hamsun-sangene fra kult-platen Bjørnstad/Paus/Hamsun fra 1982, - pluss sanger de to romantikerne har skrevet og gjort sammen opp gjennom årene, som "Mine Dager i Paris" og sanger fra "Leve Patagonia". Dette er en konsertforestilling der Ole Paus’ berømte tvisyn best kommer til sin rett.

 

Ketil Bjørnstad, piano - Ole Paus, sang

 

BjørnstadPaus web_FotoStianHerdal2

BIO OLE PAUS

Hans over 30 plateutgivelser siden debuten Der ute – der inne - spenner fra den råeste og muntreste satire I Paus-Posten 1-4 ("En orkan av moro" Arne Hestenes) via vare og medmenneskelige bekjennelser ("Vår første og største rock-poet" - Fredrik Wanderup) til refleksjoner over religiøse temaer som på CDen "Det begynner å bli et liv - det begynner å ligne en bønn» som ble utgitt høsten 1998 og som ble nominert til Spellemannspris.

Som revyskaper har Paus stått bak noen av de største suksessene i Bergen og Oslo. Bl.a. "lkke gjør som mora di sier" (1987), ”For fattig og rik” (1986), sommerrevyene ”The sound of Newsweek!”(1989), ”Norge mitt Norge”(1991) og "Sammen igjen" på den Nationale Scene i Bergen 1992.

Flere andre artister har fått god drahjelp av Paus’ penn; Både "Innerst i sjelen" (Sissel Kyrkjebø) og Jonas Fjelds "Engler I sneen" bærer Ole Paus´ signatur. Samarbeidet med Jonas Fjeld resulterte forøvrig i duoen ”To Rustne Herrer", og platen med samme navn solgte til gull. Sammen inntok de scenen på ABC-Teatret I Oslo høsten 1997 med showet "To Rustne Herrer i arbeid", som ble en kjempesuksess. Herrene dro på turne og tok resten av landet og kritikere med storm. Oppfølgershowet «To Rustne Herrer rir igjen"  hadde fulle hus på SAS-hotellet i Oslo. Så var det tilbake til soloformatet. Neste album, Den velsignede, ble innspilt i Havana i mars 2000 med kubanske musikere, og i Oppstandelseskirken i Moskva måneden etter med det russiske koret Voskresenije. Albumet inneholdt sanger som hyllet livet, kjærligheten og vennskapet som strekker seg over alle grenser og bryter alle stengsler. Paus var om mulig enda mer selvransakende enn før, spesielt i sangen «Livet og jeg».

I 2003 kom en ny Paus/Fjeld plate -12 Rustne strenger, mens soloplaten En bøtte med lys kom i 2004. Året etter kom albumet Sanger fra et hvitmalt gjerde i sjelen, som han lagde sammen med bergensbandet Real Ones. Platene ”Hellige natt - Jul i Skippergata” og ”Den Store Norske sangboka” ga Paus mer ros samt flere ben å stå på. I 2009 var Paus aktuell med en plate med nye versjoner av sine egne låter. Sommeren 2013  takket Ole Paus for seg som solo-plateartist med trippelalbumet Avslutningen, bestående av delene "Oppgjøret", "Omfavnelsen" og "Avslutningen". Ole Paus ble tildelt Spellmannsprisen Årets Spellemann for 2013.

 

Video

Video

Video

Video

Video

Video

Concerts

No tourdates.

Past bookings

May
8
2018

Hamar, Norge

Hamar Teater/Teatersalen

Mar
12
2016

Sandnessjøen, Norge

Kulturbadet

Jan
24
2016

Stavanger, Norway

Stavanger Domkirke

Oct
17
2015

Haugesund, Norge

Vår Frelsers Kirke

Jul
4
2015

Kongsberg, Norge

Kongsberg kirke

Apr
21
2013

Brattvåg, Norge

Ingebrgt Davik Huset

Apr
20
2013

Hermansverk , Norge

Cafe Herman

Feb
16
2013

Rosendal, Norge

Rosendal Turisthotell

Feb
15
2013

Os, Norge

Oseana kunst og kultursenter

Nov
14
2012

Hov, Norge

Rådhusets scene

Nov
4
2012

Grue, Norge

Oct
19
2012

Lørenskog, Norge

Lørenskog Hus

Oct
14
2012

Nittedal, Norge

Nittedal kirke

Sep
18
2012

Kolbotn, Norge

Kolben kulturhus

May
5
2012

Oslo, Norway

Nationalbiblioteket

Nov
20
2010

Horten, Norge

Bakkenteigen Kulturhus

Nov
7
2010

Tromsø, Norge

Viseklubben Spelt

Oct
17
2010

Grimstad, Norge

Grimstad Kirke

Oct
16
2010

Arendal, Norge

Barbu Kirke

Sep
10
2010

Trondheim, Norge

Dokkhuset

Related

type your text
Ketil Bjørnstad (artist)

There is something of the Renaissance Man about Ketil Bjornstad who is recognised as a unique figure in the a....

Copyright by Kjell Kalleklev Management 2012 | site: fairwater.nl. All rights reserved.

Top Desktop version