Kalleklev Management

Switch to desktop

Sondre Bratland


type your text
Social :
 
Further info
http://www.sondrebratland.no/ https://is.gd/K8P2eM

Contact

Kjell Kalleklev Management AS
Georgernes Verft 12, N-5011 Bergen
Org.nr. 995637774, tlf:+4755557637
Fax:+4755557631 / mob: 91103280

Booking request

Loading

Gjennom dei siste 30 åra har Sondre Bratland markert seg som den viktigaste folkesongaren i Noreg. Dette har han gjort gjennom innsamling, undervisning, konsertar og plateutgjevingar. Han har gitt ut 13 soloalbum og medverka på 25 andre album. Plateselskapet hans gjennom alle desse åra har vore Kirkelig Kulturverksted. Kyrkja er Sondre Bratlands viktigaste arena, og han har halde konsertar i meir enn 600 kyrkjer frå Lindesnes i sør, til Finnmark i nord. Men han syng og på jazzklubbar, kulturhus og festivalar.

Religiøs folkesong er Sondre Bratlands spesialområde, men uttrykket hans spenner frå norsk kvedartradisjon til country. Han har vore med på å sprengje grenser mellom ulike musikksjangrar og slik gjort norsk folkesong tilgjengeleg for eit større publikum.

En gang for lenge siden i de herrens dager i 1982 satte Iver Kleive seg til orgelkrakken i Gjerpen kirke for å gjøre opptak til Sondre Bratlands “Pilegrimens sangbog”. Kleive skulle levere arrangementer til hele platen, men møtte uforberedt. Det hele endte i et nytt uttrykk. Inspirasjonen, samspillet og variasjonene tok nye veier. Det ble spilt og sunget salmer på et vis som forundret selv de medvirkende. Siden den gang har atskillige plateproduksjoner blitt til etter samme list; en klype særegne folkemusikere, en håndfull gamle salmer ispedd dyktige jazzmusikere og alt dette mikset sammen i meditative og ofte historiske omgivelser. Samarbeidet mellom Sondre Bratland og Iver Kleive var etter dette etablert. Saman har dei skapt ein ny sjanger innan norsk salmesong, og saman med dirigenten Grete Pedersen og Oslo Kammerkor skapt nye songuttrykk i norsk kortradisjon. I eit samarbeid med den pakistanske artisten Javed Bashir har han nytta songen i arbeidet med dialog mellom muslimar og kristne. Sondre Bratland har tonesett tekster av bl.a. Olav H.Hauge, Tarjei Vesaas og Olav Mosdøl, og han har skrive tekster til Irske folketonar, og omsett tekster av Hank Williams. Hausten 1996 spela han hovudrolla i «Juleevangeliet», ei oppsetjing på Det Norske Teateret.

 

AKTUELT 2019:

SONDRE BRATLAND - JOL I MI SONG - JULEKONSERT

 

Sondre Bratlands juleplate dufter gran, halm og røkelse

Nesten alle julesangene på Sondre Bratlands juleplate går i dur og i tre-takt, og de fleste tekstene er på nynorsk eller dialekt. Han har valgt et repertoar som består av en halvpart klassikere – med ”Eg er så glad kvar jolekveld” og ”Det kimer nå til julefest” som typiske eksempler – og en halvpart nyskrevne sanger hvorav tittelmelodien ”Jol i mi song” av Annbjørg Lien og Sondre Bratland åpner hele plata.

Sondre Bratland har på sin nye plate skapt et lang mer intimt lydbilde enn på sin storslager fra 1992: ”Rosa frå Betlehem” som var spilt inn i fødselskirken i Det Hellige Land. Denne gangen er det bare tre mann i bandet. Vi møter Tore Bruvoll på gitar, banjo og mandolin, Sigbjørn Apeland på harmonium og piano og Nils Økland på feler. De tre musikerne beveger seg i grenselandet country og folkemusikk; litt svensk – norsk – irsk – amerikansk, og Sofienbergs kirkes dempede akustikk skaper en anelse himmel rundt et nært og varmt lydbilde. Det er nesten som om vi aner stjernene gjennom gluggen i taket på stallen, slik mange renessansemalere har fremstilt Jesu fødsel i Betlehem. Og den umiskjennelige duften av gran, halm og røkelse som fra en typisk norsk julefeiring blander seg inn og gjør sansebildet komplett.

Med materiale fra sin nye juleplate "Jol i mi song”, Sondre Bratland. gir Sondre oss en utsøkt samling julesanger hvor julens budskap leder oss til fordypelse over sammenhengen mellom alle de kristne høytidene. Medvirkende på konserten:


Gitar, dobro og mandolin: Tore Bruvoll.
Fele, hardingfele og viola d’amore: Nils Økland.
Harmonium og flygel: Sigbjørn Apeland.

 

Nei, ingen selvmotsigelse, glede og alvor går hand i hand her i livet, det viser Bratland med sine nære, menneskelige julesanger. Halvparten er gammel vare, halvparten nyere, men han holder sin diskrete, lavmælte stil gjennom hele albumet, fulgt av en trio musikere av ypperste kvalitet. Irske «Wild Mountain Thyme» og engelske «The Water Is Wide» kles med norske ord, «Den fagraste rosa» synges på en folketone fra Trysil, tittellåten «Jol i mi song» er skrevet av Bratland og Annbjørg Lien, «Eit lite barn» har tysk opprinnelse fra 1422, «Her kjem me, Jesus, dine små» er «dine arme små» og så videre. Intet er nytt og revolusjonerende. Alt er godt. (Geir Hovensjø ).  

«Sondre Bratland og hans musikere har rett og slett klart å skape en ny juleklassiker» (VG)

 

SONDRE BRATLAND VISEKVELD

– Eg har lenge tenkt at det er i grunnen vise¬songar eg er, sier Sondre Bratland. 
I flere tiår har han vært kjent som folkesanger, kanskje særlig knyttet til religiøse folketoner og julealbumet Rosa frå Betlehem fra 1992, som er blitt kåret til den beste juleplaten utgitt i Norge. 

Nå kan du oppleve en annen side av Sondre Bratland.  – Her blir det eit viseprogram som er prega av mi utvikling frå gamle Telemark-viser via country- og irskprega viser fram til viser eg sjølv har skrive enten tekst eller tone på. Tekstene eg brukar er det eg vil kalle visdomsord frå kjende forfattarar som Olav H. Hauge, Jakob Sande og Hank Williams. 

Med på laget har Sondre Bratland det han kaller «gode hjelpere fra eventyrene» – mangeårige musikalske samarbeidspartnere som blant annet felespiller Annbjørg Lien og gitarist Knut Reiersrud, som har spilt sammen ham i ulike konstellasjoner under en lang rekke plateinnspillinger og konserter. 

«Världens allra vackraste manliga röst» – LIRA MUSIKMAGASIN

 

Sondre Bratland vokal
Tore Bruvoll gitar
Knut Reiersrud gitar
Annbjørg Lien nøkkelharpe og hardingfele
Hans Fredrik Jacobsen fløyter
Ole Marius Sandberg bass

 

Annbjørg Lien regnes som en av verdens fremste felespillere og folkemusikere. Hun er en av våre mest profilerte folkemusikkutøvere og er et forbilde for mange yngre kvinnelige felespillerne. I tillegg til hardingfele og fele, trakterer hun også nøkkelharpe. Hun er solid forankret i tradisjonsmusikken, men krysser stadig nye musikalske grenser og samarbeider med artister fra hele verden og fra alle sjangere. Hennes fremføring av tradisjonell folkemusikk og egenkomponerte, folkemusikkinspirerte melodier har nådd et publikum langt utenfor folkemusikkretser.

Ole Marius Sandberg er en profesjonell bassist på kontrabass og elbass.Utdannet på Jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU). 
Har arbeidet med en rekke kjente og ukjente artister og band. Hovedsaklig i Norge.Har også spilt med oppdragsgivere og med egen kvartett i Danmark, Finland, Estland, Russland, Litauen, Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Tjekkia, Slovenia, Irland, Skottland, USA og Canada. 
Har gitt ut platene «Or better still» og «Clouds» med sin egen kvartett.

Hans Fredrik Jacobsen er en norsk frilans folkemusiker, artist og komponist, bosatt på Tolga i Hedmark fylke. Jacobsen har gitt ut flere solo-CD-er, og sammen med andre musikere og artister. Han er kjent for sitt lange samarbeid med ektefellen Tone Hulbækmo og er medlem av middelaldermusikkgruppen Kalenda Maya.I tillegg er han en mye brukt konsert- og studiomusiker på en rekke instrumenter, særlig fløyter.

Tore Bruvoll  er en norsk musiker (gitar), komponist og arrangør.
Han er utdannet ved Høgskolen i Telemark (1997 – 1999). Mest kjent fra gruppen Hekla Stålstrenga som har gitt ut to album og duosamarbeidet med kvedaren Jon Anders Halvorsen. Han har også samarbeidet med en rekke andre artister innen folkemusikk, blant andre Annbjørg Lien og String Sisters. Bruvoll har siden slutten av 90-tallet jobbet tett med Ragnhild Furebotten, noe som har resultert i grunnleggelsen av bandet Hekla Stålstrenga, to Spellemannprisnominerte plater og utstrakt konsertvirksomhet i Norge så vel som utlandet.
Bruvoll spiller i tillegg til gitar også en rekke andre instrument som banjo, dobro, mandolin, ukulele og low whistle (blikkfløyte).

Knut Reiersrud Gitarist, f. 12.02.1961 i Oslo. Reiersrud startet som bluesgitarist, men har også arbeidet med andre musikkformer, som norsk folkemusikk og etnisk musikk fra andre kulturer, foruten at han har komponert musikk både for film og teater.

 

Video

Video

Video

Video

Video

Concerts

Sep
26
2019

Fitjar, Norge

Fitjar Kyrkje

Past bookings

Jul
29
2019

Nore, Norge

Nore stavkirke

May
26
2019

Ulefoss, Norge

Romnes Middelalderkirke

May
8
2019

Nordberg, Norge

Nordberg Kyrkje

Jul
1
2018

Ringebu, Norge

Ringebu Stavkirke

Dec
22
2017

Oslo, Norge

Kulturkirken Jacob

Dec
20
2017

Kristiansand, Norge

Kristiansand Domkirke

Dec
15
2017

Bergen, Norge

Bergen Domkirke

Dec
14
2017

Stavanger, Norge

Stavanger Domkirke

Dec
13
2017

Kristiansund, Norge

Nordlandet Kirke

Dec
12
2017

Skien, Norge

Skien kirke

Dec
11
2017

Tønsberg, Norge

Tønsberg Domkirke

Dec
18
2016

Bergen, Norge

Johanneskirken

Related

type your text
Iver Kleive & Knut Reiersrud (artist)

Med utgangspunkt i norske folketoner og salmer har Kleive og Reiersrud lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemus....

Copyright by Kjell Kalleklev Management 2012 | site: fairwater.nl. All rights reserved.

Top Desktop version